info

Je hebt het minimaal aantal bereikt

Winkelwagen (0)

Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.

Houtskool & Rookhout

 


Bezig met laden...
Binchotan Eucalyptus 5kg Yakiniku

Snel bekijken

Bestellen

Binchotan Eucalyptus 5kg Yakiniku

Binchotan Eucalyptus 5kg Yakiniku

€ 59,00

Binchotan Eucalyptus.
Het houtskool dat in Japan, want daar gaan we het over hebben, wordt gebruikt, heet binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je.

Binchotan wordt daar op een prachtige traditionele manier gemaakt – we zijn immers in Japan, dus wat verwacht je – in ovens van steen en klei. Het branden van deze houtskool vereist een dermate grote expertise dat er een apart vák voor bestaat: binchotanbrander. Echter is dit vak helaas aan het verdwijnen. Maar weinig jongeren van de nieuwe generatie hebben er interesse in, wat heel teleurstellend is, want het is oprecht één van de meest waardevolle zaken uit de traditionele Japanse cultuur. Maar nu is het er nog, dus geniet ervan zolang het nog kan!

Het maken van binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is dus heel moeilijk maar ook zeker niet onmogelijk. Het duurt vooral heel lang. Heel, heel, heel erg lang. Één cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo binchotan duurt vijftien dagen. Die cyclus begint natuurlijk met het verzamelen van hout en eindigt met het verpakken in de dozen. Hierbij een kleine overvlucht van wat er allemaal gebeurt daartussenin.

Het verzamelde hout wordt eerst zorgvuldig – alles zorgvuldig – in de oven geplaatst en zo’n tien dagen lang met minimale zuurstoftoevoer op ongeveer tweehonderd graden verhit. Die minimale zuurstoftoevoer zorgt ervoor dat het hout niet verbrandt maar ontleedt. Doordat er zó weinig zuurstof wordt toegevoerd wordt er uiteindelijk een bijna volledig zuivere samenstelling van koolstof gevormd.

Wanneer de rook die uit de oven komt nét de goede kleur heeft, is het hout ontleed en wordt de zuurstoftoevoer vergroot. De oven bereikt een temperatuur van maar liefst duizend graden. Dit stopt zodra de houtskool een rode gloed krijgt.

De laatste stap is het rollen van de houtskool in as en zand, waardoor het zijn kenmerkende grijze gloed krijgt. Het heet immers niet voor niets white binchotan. En dan heb je binchotan, met een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95 procent. Binchotan geeft geen rook, spettert niet en brandt op een constante temperatuur. In vergelijking met Marabú-houtskool is het dus eigenlijk het rustige broertje dat alles wat rustiger en netter oppakt. Al deze extra kwaliteiten krijg je echter niet voor niets; het is een tikkie duurder dan Marabú.

Binchotan Eucalyptus - 5 kg

Eucalyptus heeft een koolstofpercentage van 95,9%. Het houtskoolbed kan een temperatuur behalen van 870 tot 1000 graden. De totale brandduur is gemiddeld 4 uur. Tijdens het traditioneel productieproces zijn geen chemicaliën toegevoegd. Hierdoor zal er geen rook- of smaakontwikkeling zijn. De ashoeveelheid is ca. 1,8%.

 

Binchotan Konia 7kg Yakiniku

Snel bekijken

Bestellen

Binchotan Konia 7kg Yakiniku

Binchotan Konia 7kg Yakiniku

€ 79,00

Binchotan Konia.
Het houtskool dat in Japan, want daar gaan we het over hebben, wordt gebruikt, heet binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je. 

Binchotan wordt daar op een prachtige traditionele manier gemaakt – we zijn immers in Japan, dus wat verwacht je – in ovens van steen en klei. Het branden van deze houtskool vereist een dermate grote expertise dat er een apart vák voor bestaat: binchotanbrander. Echter is dit vak helaas aan het verdwijnen. Maar weinig jongeren van de nieuwe generatie hebben er interesse in, wat heel teleurstellend is, want het is oprecht één van de meest waardevolle zaken uit de traditionele Japanse cultuur. Maar nu is het er nog, dus geniet ervan zolang het nog kan!

Het maken van binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is dus heel moeilijk maar ook zeker niet onmogelijk. Het duurt vooral heel lang. Heel, heel, heel erg lang. Één cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo binchotan duurt vijftien dagen. Die cyclus begint natuurlijk met het verzamelen van hout en eindigt met het verpakken in de dozen. Hierbij een kleine overvlucht van wat er allemaal gebeurt daartussenin.

Het verzamelde hout wordt eerst zorgvuldig – alles zorgvuldig – in de oven geplaatst en zo’n tien dagen lang met minimale zuurstoftoevoer op ongeveer tweehonderd graden verhit. Die minimale zuurstoftoevoer zorgt ervoor dat het hout niet verbrandt maar ontleedt. Doordat er zó weinig zuurstof wordt toegevoerd wordt er uiteindelijk een bijna volledig zuivere samenstelling van koolstof gevormd.

Wanneer de rook die uit de oven komt nét de goede kleur heeft, is het hout ontleed en wordt de zuurstoftoevoer vergroot. De oven bereikt een temperatuur van maar liefst duizend graden. Dit stopt zodra de houtskool een rode gloed krijgt.

De laatste stap is het rollen van de houtskool in as en zand, waardoor het zijn kenmerkende grijze gloed krijgt. Het heet immers niet voor niets white binchotan. En dan heb je binchotan, met een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95 procent. Binchotan geeft geen rook, spettert niet en brandt op een constante temperatuur. In vergelijking met Marabú-houtskool is het dus eigenlijk het rustige broertje dat alles wat rustiger en netter oppakt. Al deze extra kwaliteiten krijg je echter niet voor niets; het is een tikkie duurder dan Marabú.

Binchotan Konia - 7 kg

Konia heeft een koolstofpercentage van 96-98%. Het houtskoolbed kan een temperatuur behalen van 1000 tot 1100 graden. De totale brandduur is gemiddeld 5 uur. Tijdens het traditioneel productieproces zijn geen chemicaliën toegevoegd. Hierdoor zal er geen rook- of smaakontwikkeling zijn. De ashoeveelheid is ca. 1,5%.

Binchotan Lychee 5kg Yakiniku

Snel bekijken

Bestellen

Binchotan Lychee 5kg Yakiniku

Binchotan Lychee 5kg Yakiniku

€ 54,00

Binchotan Lychee.
Het houtskool dat in Japan, want daar gaan we het over hebben, wordt gebruikt, heet binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je. 

Binchotan wordt daar op een prachtige traditionele manier gemaakt – we zijn immers in Japan, dus wat verwacht je – in ovens van steen en klei. Het branden van deze houtskool vereist een dermate grote expertise dat er een apart vák voor bestaat: binchotanbrander. Echter is dit vak helaas aan het verdwijnen. Maar weinig jongeren van de nieuwe generatie hebben er interesse in, wat heel teleurstellend is, want het is oprecht één van de meest waardevolle zaken uit de traditionele Japanse cultuur. Maar nu is het er nog, dus geniet ervan zolang het nog kan!

Het maken van binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is dus heel moeilijk maar ook zeker niet onmogelijk. Het duurt vooral heel lang. Heel, heel, heel erg lang. Één cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo binchotan duurt vijftien dagen. Die cyclus begint natuurlijk met het verzamelen van hout en eindigt met het verpakken in de dozen. Hierbij een kleine overvlucht van wat er allemaal gebeurt daartussenin.

Het verzamelde hout wordt eerst zorgvuldig – alles zorgvuldig – in de oven geplaatst en zo’n tien dagen lang met minimale zuurstoftoevoer op ongeveer tweehonderd graden verhit. Die minimale zuurstoftoevoer zorgt ervoor dat het hout niet verbrandt maar ontleedt. Doordat er zó weinig zuurstof wordt toegevoerd wordt er uiteindelijk een bijna volledig zuivere samenstelling van koolstof gevormd.

Wanneer de rook die uit de oven komt nét de goede kleur heeft, is het hout ontleed en wordt de zuurstoftoevoer vergroot. De oven bereikt een temperatuur van maar liefst duizend graden. Dit stopt zodra de houtskool een rode gloed krijgt.

De laatste stap is het rollen van de houtskool in as en zand, waardoor het zijn kenmerkende grijze gloed krijgt. Het heet immers niet voor niets white binchotan. En dan heb je binchotan, met een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95 procent. Binchotan geeft geen rook, spettert niet en brandt op een constante temperatuur. In vergelijking met Marabú-houtskool is het dus eigenlijk het rustige broertje dat alles wat rustiger en netter oppakt. Al deze extra kwaliteiten krijg je echter niet voor niets; het is een tikkie duurder dan Marabú.

Binchotan Lychee - 5 kg

Lychee heeft een koolstofpercentage van 95,9%. Het houtskoolbed kan een temperatuur behalen van 870 tot 1000 graden. De totale brandduur is gemiddeld 4,5 uur. Tijdens het traditioneel productieproces zijn geen chemicaliën toegevoegd. Hierdoor zal er geen rook- of smaakontwikkeling zijn. De ashoeveelheid is ca. 1,8%.

Binchotan Maitiew 5kg Yakiniku

Snel bekijken

Bestellen

Binchotan Maitiew 5kg Yakiniku

Binchotan Maitiew 5kg Yakiniku

€ 79,00

Binchotan Maitiew.
Het houtskool dat in Japan, want daar gaan we het over hebben, wordt gebruikt, heet Binchotan. Binchotan is een soort houtskool met een onaards hoog koolstofpercentage, wat voor een bijna zuivere samenstelling zorgt. En dat proef je. 

Binchotan wordt daar op een prachtige traditionele manier gemaakt – we zijn immers in Japan, dus wat verwacht je – in ovens van steen en klei. Het branden van deze houtskool vereist een dermate grote expertise dat er een apart vák voor bestaat: binchotanbrander. Echter is dit vak helaas aan het verdwijnen. Maar weinig jongeren van de nieuwe generatie hebben er interesse in, wat heel teleurstellend is, want het is oprecht één van de meest waardevolle zaken uit de traditionele Japanse cultuur. Maar nu is het er nog, dus geniet ervan zolang het nog kan!

Het maken van binchotan tegen de Japanse kwaliteitseisen is dus heel moeilijk maar ook zeker niet onmogelijk. Het duurt vooral heel lang. Heel, heel, heel erg lang. Één cyclus van het maken van zo’n vierhonderd kilo binchotan duurt vijftien dagen. Die cyclus begint natuurlijk met het verzamelen van hout en eindigt met het verpakken in de dozen. Hierbij een kleine overvlucht van wat er allemaal gebeurt daartussenin.

Het verzamelde hout wordt eerst zorgvuldig – alles zorgvuldig – in de oven geplaatst en zo’n tien dagen lang met minimale zuurstoftoevoer op ongeveer tweehonderd graden verhit. Die minimale zuurstoftoevoer zorgt ervoor dat het hout niet verbrandt maar ontleedt. Doordat er zó weinig zuurstof wordt toegevoerd wordt er uiteindelijk een bijna volledig zuivere samenstelling van koolstof gevormd.

Wanneer de rook die uit de oven komt nét de goede kleur heeft, is het hout ontleed en wordt de zuurstoftoevoer vergroot. De oven bereikt een temperatuur van maar liefst duizend graden. Dit stopt zodra de houtskool een rode gloed krijgt.

De laatste stap is het rollen van de houtskool in as en zand, waardoor het zijn kenmerkende grijze gloed krijgt. Het heet immers niet voor niets white binchotan. En dan heb je binchotan, met een prachtig koolstofpercentage van maar liefst zo’n 95 procent. Binchotan geeft geen rook, spettert niet en brandt op een constante temperatuur. In vergelijking met Marabú-houtskool is het dus eigenlijk het rustige broertje dat alles wat rustiger en netter oppakt. 

Binchotan Maitiew - 5 kg

Maitew heeft een koolstofpercentage van 96-98%. Het houtskoolbed kan een temperatuur behalen van 1000 tot 1200 graden. De totale brandduur is gemiddeld 6 uur. Tijdens het traditioneel productieproces zijn geen chemicaliën toegevoegd. Hierdoor zal er geen rook- of smaakontwikkeling zijn. De ashoeveelheid is ca. 1,5%

Houtskool Marabu 10kg Yakiniku + 5 soorten rookhout

Snel bekijken

Bestellen

Houtskool Marabu 10kg Yakiniku + 5 soorten rookhout

Houtskool Marabu 10kg Yakiniku + 5 soorten rookhout

€ 65,00

Houtskool Marabu in een zak van 10kg + 5 soorten rookhout.
 

Houtskool Marabu is mooi traditioneel bereide houtskool van de hoogste kwaliteit. Speciaal voor de kamado bbq. Marabu is een harde houtsoort geproduceert in Cuba. Geen chemische toevoegingen of diesel. 100% natuurlijk.
Gezuiverd, waardoor weining gruis. 

Rookhout:

  • Oak
  • Hickory
  • Beech
  • Cherry
  • Alder

Quick Koko Briket 10x4 stuks in een box Yakiniku

Snel bekijken

Bestellen

Quick Koko Briket 10x4 stuks in een box Yakiniku

Quick Koko Briket 10x4 stuks in een box Yakiniku

€ 114,00

Quik Koko Briket.

 
zelf ontbrandende briketten ideaal voor Shichirin of andere tafel BBQ's. Prijs omvat 10 doosje met 4 briketten, het advies is om 2 tot 4 briketten per bbq sessie te gebruiken. Na het aansteken met brandertje of aansteker 5 minuten laten doorbranden. 

Gegarandeerd bak plezier!


Meest bekeken producten

Webwinkel Keurmerk